Beskrivning

1 st planta Svart Hallon 'Black Jewel': 2 år gammal - redo att gå i blom = bära frukt

Nuvarande höjd 50-80 cm

Trivialnamn: Svart Hallon 'Black Jewel'
Vetenskapligt namn: Rubus occidentalis
Familj: Rosaceae

Växthistoria & användning:

Det svarta hallonet, Rubus occidentalis, är en svartfärgad variant av det vanligare röda hallonet, Rubus ideaus. Som framgår ovan är det dock två helt olika arter. Det svarta hallonet beskrivs som högst sjukdomsresistent, lättodlad och tidigbärande. Det svarta hallonet är även mer tåligt mot värme och torka. Bären behåller sin form flera dagar i kyl efter skörd.

Det svarta hallonet har även kallats "Kungen av bär" på grund av dess ansedda hälsofördelar. Bären innehåller höga nivåer av antioxidanter och även antocyaniner (den grupp ämnen som ger frukt och grönsaker dess mörka färg - blå/lila/svart) vilka verkar anti-inflammatoriskt och även kopplas till processer i kroppen i form av bl a förbättrat minne och ökad synförmåga.

Sorten 'Black Jewel' har bär med en hög sötma och en behaglig eftersmak som stannar kvar efter bären ätits. Bären har ett glansigt utseende och ger ett iögonfallande tillskott i odlingen.

Bären kan både torkas och frysas in för senare användning. De är goda i smoothies. Man kan även göra sylt och juice på svarta hallon.

Odling:

Odla i en väldränerad jord på solig plats. De trivs allra bäst i en sandig jord rik på humus. För att ge plantan en humusrik jord kan du då mylla ner växtrester (t ex gräsklipp) i det översta jordlagret alternativt täcka jorden med ett lager växtrester.

Det kan vara bra att notera att det svarta hallonet är en högväxande hallonart, busken blir normalt 2-3 meter hög.

Egenskaper:

Årighet: Flerårig
Växtläge: sol
Höjd: 2-3 m
Växtzon: 1-4

Lycka till!

Skickas via posten med en 145kr i fraktkostnad!

OBS! Vill ni utnyttja fraktkostnaden och är intresserade av fler typer av frön & växter? Se våra övriga annonser och få allt skickat tillsammans (145kr i frakt eller 22kr vid enbart köp av fröer)

Objektnr 631698991

Visningar 179

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 30 maj 08:53

Svart Hallon 'Black Jewel' Planta 50-80 cm (Rubus occidentalis)

Pris

270 kr
Annonsen är avslutad

Tradgardsdags

Malmö, Sverige

4.9

Tradgardsdags

Verifierad

Toppsäljare

299 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?